fredag 1 augusti 2008

Dagens Ros/Ris.

Jag tänkte att jag skulle skicka in dagens Ros och dagens Ris till NT
Men jag hittar inget sådant på deras hemsida så jag tar det här på bloggen och hoppas så många som möjligt ser det.

28/7 Skulle vi nämligen gå ut och käka nere i Valdemarsvik. Vi ville även om möjligt se en fotbollsmatch som gick då på kvällen. Vi gick först till Melkes, de kunde inte visa matchen men vi var jättesugna på deras Gyrostallrik. Vi satte oss ner där och fick menyerna, det var inte deras vanliga menyer utan en sommarmeny och där fanns ingen gyrostallrik. Dock så fanns gyrospizza och rätter med pommes så vi frågade snällt om det skulle gå och fixa men hon sa tvärnej då hon tyckte det var mycket att göra. Vi var i stort sätt ensamma där, men vi var ett gäng på åtta personer. Vi började bläddra lite i menyerna. Vi hittade rätter som vi skulle kunna tänka oss men det var ingen som kom och tog beställning. Vi satt där länge och till sist så gick vi därifrån.

Vi gick då tvärsöver gatan och in på Davidsson och gud vilken skillnad på service. De fixade matchen på storbildstv bara för oss. Detta var i deras bowlingdel och de började flytta bord och stolar så vi kunde sitta där och äta samtidigt som vi såg fotbollen. Bowlingdelen ligger en bit från restaurangdelen men de sprang och serverade oss iaf. Toppen mat och trevlig personal.

dagens ros till Davidssons --<-@

och dagens ris till Melkes

7 kommentarer:

  1. En del människor väljer verkligen fel yrken!! Och andra helt rätt =)

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen, i sådana lägen är man glad att man gick därifrån.

    SvaraRadera
  3. Exakt såhär gick d till. Ni ringde o frågade om visade matchen och vi sa att vi inte har canal+ för vi vägrar att visa den olagligt. Vi betalar alla licenser vid stora sportevenemang och d gör ALDRIG Davidssons "brott lönar sig inte i längden?". Varför VI har valt att ta bort gyrostallriken från menyn (för 3 år sen) är för att gyrosgäster tenderar att börja gnälla när det har gått 20 minuter och deras mat inte är klar medans ALLA à la carte VET att en nylagad rätt tar minst 20 minuter. Och vi vägrar att släppa en bong gyrostallrik förbi en bong med oxfilébeställningar i kön. Ni gick direkt när ni fick d svaret! Varför ni satt ensamna i våra restaurang är föratt ni satt inne när våran uteservering var full. Inte så konstigt att de ska möblera om hela sin restaurang när de är fem stycken i personalen och ingenting att göra. Visa hänsyn till oss som sliter 18 timmar vissa dagar föratt serva Er. Hälsn/ Melkes personal

    SvaraRadera
  4. Som det står i inlägget så ville vi om möjligt se matchen och att ni inte kunde de gjorde ingenting. Men ni kunde inte heller fixa den gyrostallrik som vi ville ha trots att ingredienserna fanns i andra rätter på menyn. Hade ni sagt att ni kunde fixa det men att det skulle tagit en stund så hade det inte gjort något. Trots det svaret så satt vi kvar och tänkte beställa ert erbjudande om Black and White. Och vi gick inte direkt efter vi fått svaret utan vi satt och väntade en bra stund men det var ingen som kom och tog beställning.
    Sen klagade jag inte på att vi satt ensamma utan att det var väldigt få gäster för att inte ha "tid" att ändra en rätt eller att inte ens ha tid att ta beställning.

    SvaraRadera
  5. Hahaha...Melkers personal kanske skulle läsa ditt inlägg innan de kommenterar? :P

    SvaraRadera
  6. Jo det känns som de inte riktigt har läst ordentligt, men men skit samma. Det finns ju alltid två versioner av allt så de får gärna ha deras för vi har våran. Du är bäst sanne!

    SvaraRadera
  7. ok så här är det... först klagar du över att vi inte visade matchen som vi varken hade tillgång eller licens till. Sen beställer ni nåt som vi har valt att INTE ha på vår meny. och Tro mig vi har all anledning till att ta bort den och vi har tagit bort den för tre år sen och inte som du påstår att vi tar bort den på sommaren. Men såklart så tycker du att det var dålig stil. Sen säger du att ni var i stort sätt ensamna i vår restaurang och det var ni ju i och för sig för att ni satt inne medans vi hade full severing ute. En sevetris kan inte gissa till sig när ett sällskap har bestämt sig det normala förfarandet i hela världen är att gästerna signalerar till servicen att de är klara för beställning. Båda mina "bästa" servitriser säger att ni gick därifrån så fort de sa att ni inte kunde få gyrostallriken. Så vad är det jag har läst fel snälla du. Det känns tungt när man jobbar i ett 40 gradigt varmt kök från 8.00 till 23.00 på kvällen för att behaga alla gäster. Stå i all mat os, stressa föratt laga mat snabbt och anpassa den till allas tycke och smak och se till så att den serveras varm och tillaga den färsk och efter beställning. Slänga i sig en måltid på tio min NÄR och OM vi får tillfälle.. sen får man läsa att man förtjänar dagens ris. så lite beröm för oss "Restaurangfolk" som har sveriges sämsta arbetsvillkor skulle inte skada. Så vad är det jag har läst fel.

    SvaraRadera