lördag 31 mars 2012

Bowling

Har varit så sugen på att bowla ett tag nu, så igår passade jag och Niklas på att åka till bowlorama när Elias sov hos mamma och pappa. Kul att komma ut och göra något, och att gå därifrån med en vinst gjorde det hela mycket roligare :)

Dag 90

Ny i sortimentet 2012. En frisk och fräsch smak av somriga hallon och uppfriskande granatäpple. Naturligt sötad med stevia.

Koncentrerad dryck, spädes 1+9. Tillgänglig i 0,5L.

Näringsvärde per 100 ml drickfärdig dryckIngredienser
Energi, kJ5Vatten, surhetsreglerande medel (citronsyra, äppelsyra, natriumcitrat), sötningsmedel (steviolglykosider), naturlig arom, konserveringsmedel (kaliumsorbat), stabiliseringsmedel (pektin, gummi arabicum), naturligt färgämne (antocyaner från morot).
Energi, kcal1,3
Protein, g0
Kolhydrater, g<0,1
varav sockerarter, g0
Fett, g0
varav mättat, g0
Fiber, g0
Natrium, g<0,01
motsvarar som salt, g

Den här fick följa med i shoppingvagnen igår =) Så idag blev det att testa den till kvargen och det var helt okej, var inte alls lika gott som sylten men helt klart godkänt! Så nu till frukost sitter jag och mumsar på kvarg med denna fun light =)

Dagarna rullar på och jag tycker jag sköter kosten helt okej, men träningen har blivit sisådär sedan i onsdags. Ska försöka köra ett pass här hemma ikväll och imorgon, sen blir det att besöka gymmet på måndag.

torsdag 29 mars 2012

All i got to say...

Att älta Div. 2 var inte att leka med igår :P Jag satte dock min straff, men vad hjälpte det?

Gårdagen var också en bra matdag!
Frukost: Kvarg, lågkalorisylt och lite musli.
Lunch: Tog det vegitariska i skolan och tror det var Quornfiler, till det massa sallad.
Mellanmål: Kvarg, lågkalorisylt och lite musli.
Middag: Blodpuddig (kanske inte världens nyttigaste men gott och lätt).
Kvällmål: Proteinshake.

Träning: 90 min fotbollsmatch, 30 min uppvärmning.

Ikväll eller imorgon ska jag och mamma sätta oss och skriva ett kost + träningsschema för hela april måndag. Hon behövde en spark i baken, så nu kommer hon inte undan!


tisdag 27 mars 2012

Snyggtröja :))

Undrar om jag blir poppis på jobbet med den ;))

Dag 94..



och jag börjar hitta tillbaka till det liv jag vill leva = bra mat + träning.

Idag har jag ätit:
Frukost: Kvarg, lågkalorisylt och liiiite musli från frebaco.
Lunch: Grönsakssoppa, keso, morötter och isbergssallad.
Mellanmål: Kvarg, lågkalorisylt och liiiite musli från frebaco.
Middag: Omelett med skinka, paprika och lök. Till det ärtor/majs /paprika.

Dagens träning:
Löpning 5,27 km på 35 min, ingen höjdartid. Men med motvind och ganska tunga ben efter gårdagens löpning så tycker jag att det var okej.


Den jag har hemma är Frukt och Bär
Energivärde 1450kJ/340 kcal
Protein11 g
Kolhydrater52 g
varav sockerarter7 g
Fett5 g
varav mättat fett1 g
Fiber9,5 g
Natrium0,2 g
Motsvarar 0,5 g koksalt

måndag 26 mars 2012

Tack underbara Ami

http://frufager.bloggplatsen.se/2012/03/26/7614841-100-grymma-dagar/

Tack underbara Ami för de fina orden!!! Du gjorde min kväll och du gav mig en putt i baken att känna att "nu jävlar kör vi"! Träningen har varit sisådär den senaste tiden, men det blir det ändring på NU!

Löpning!

Skulle åkt till gymmet men när mamma sa att hon kunde ha Elias medan jag tränade så passade jag på att ta en löprunda. Fick med mig Sibel ut, vi sprang ca 7 km ihop och jag sprang ytterliggare ca 3 km hem till mamma för att hämta Elias sen körde hon hem oss =) För första gången jag sprang milen utomhus och är nöjd med tiden. Vi sprang ju ändå och snackade under de 7 km vi sprang tillsammans, så liiite bättre kan jag nog fixa.

Maten har väl varit helt okej idag, åt dock fyra godisbitar, gott vare :P

söndag 25 mars 2012

Våffeldagen


Idag bska jag unna mig våfflor och det receptet jag tänker använda är detta http://www.recepten.se/recept/vaafflor_gi.html . Till det blir det Lågkalorisylt och grädde! Gud vad gott det ska bli!


lördag 24 mars 2012

Dag 97

Dagen började bra, myste med Elias och Tina i farsta. Gjorde lite fynd, ett par brallor (strl 36 =))), en vårjacka, mössor till Elias och presenter till tjejerna som har kalas nästa helg.
Därifrån åkte vi direkt till mossen och det var dags för internmatch. Vi delade upp laget på två, trots att jag (och alla andra) trodde vårat lag skulle vara tillbakapressat stora delar av matchen så lyckades vi vinna med 6-0. Jag lyckades dessutom sätta dit två baljor från min högerbacksposition!

Men kvällen blev skit :P Hade ju hoppats på att få komma ut å mysa med Carro men det sket sig. Så hamnade hemma i soffan och vad gör jag?! Jo jag poppar popcorn, äter massor och dessutom trycker jag i mig kakor! Jag som syndade till lunch då jag käkade Mc donalds. Vill komma tillbaka till mina braiga vanor. Imorgon ska bli en bättre dag och nu ska jag sova! Natti.



fredag 23 mars 2012

Dag 98

Syftet och målet med dessa hundra dagar:
Mitt huvudmål är att gå ner till 50 kg. Dock så ska jag opereras den 14/5 vilket innebär att det gör det svårt att sätta upp träningsinriktade mål. Jag vet inte alls hu lång rehab-tid det är. Men då har jag istället valt att äta nyttigt, men inga krav på att inte njuta av något sött ibland. Sen ska jag försöka arbeta mycket med mitt självförtroende och få in i hjärnan att jag nu faktiskt är ganska smal.

Så mina mål blir helt enkelt:
  • Gå ner till 50 Kg
  • Äta nyttigt
  • Öka självförtroendet
  • Få in i hjärnan att jag är smal


torsdag 22 mars 2012

Dag 99

100 grymma dagar har dragit igång också och vi är inne på dag nummer 2, eller 99 för man räknar neråt från 100. Jag har ju varit ganska stressad över det tentan jag skrev idag och har inte hunnit sätta mig ner och fundera över målen under den här resan, ska ta och fundera på det nu ikväll för att få ner dem på papper (bloggen) senast imorgon kväll. De här två dagarna har dock varit bra mat och träningsmässigt Jag har dock min röda vecka och är så sjukt sugen på choklad, så har fått kämpa riktigt mycket för att hålla mig borta från Elias kinderägg som ligger i skafferiet.

Nu ska jag se biggest loser och fundera över mina mål och syftet med dessa 100 dagar!

Bra dag




Har skrivit min tenta idag, kändes helt okej. Så nu håller jag tummarna för att det gick vägen den här gången. En enorm sten lättade iaf från kroppen och ångesten är som bortblåst.
Efter det träffade jag Marie, en kompis till henne och Alicia en stund, när jag ändå var i haninge. Sen så åkte jag och hämtade Elias ett par timmar tidigare än vanligt och så åkte vi till Lek Vegas och busade.
Sen åkte vi bara hem och slängde i oss lite mat sen fick han hänga med på fotbollsträning, gud vad jag älskar att spela fotboll. Så kul!

måndag 19 mars 2012

Helgen.

Har haft en otroligt rolig helg. Elias var med mamma och pappa nere på landet så jag vara alldeles solo. På fredagen blev det lite party, men gick "hem" väldigt tidigt ;)

På lördagen spelade vi match i Viktoriacupen, mötte ett lag från div 4 så vi fick börja med en straff som sattes och vi ledde alltså med 1-0 vid matchstart. De lyckades sen få in ett mål, men vi lyckades trycka dit ett mål till. Och med 30 sekunder kvar av matchen får de en hörna, som jag ska slå undan men bollen tar på benskyddet och studsar rakt in i mål! Bläää, väldigt rutinerat :P
Men men slutresultatet blev 2-2 och matchen avgjordes på straffar. Jag fick lägga första då jag lyckats ta oss dit, men som tur var satte jag den. Hade varit snyggt med 2 misstag...

Sen på kvällen var det party! Å herregud vad det var roligt, vi dansade i flera timmar. Vi var på BK sol´s fest på Clustret, riktigt rolig fest.. Blir nog att gå nästa år också. Var väl hemma runt halv 4 och däckade direkt.

Söndagen spenderades med Niklas, var å kollade på ett hus i Lissma och sen hängde vi i soffan typ hela dagen. Tills det var dags att få hem lillskit =)

fredag 16 mars 2012

Jag fortsätter

att rasa, 54,3 kg är dagens vikt =)

Igår fick jag äntligen spela fotboll, det var länge sen. Vad jag älskar att spela, blir så lycklig på planen. Dessutom sprang jag 6 km =)

Idag är det fredag och jag har en helg för mig själv. Elias ska åka med mina föräldrar till landet.
Så ikväll ska jag mysa med Marie och Alicia, blir väl middag och massa skitsnack.

Imorgon ska jag spela match och sen på kvällen blir det party, först går jag och förfestar hos systeryster som har födelsedagspartaj och sen blir det utgång, ska till Clustret med Carro och Sussi.

På söndag ska jag försöka ta mig upp tidigt, gå till mossen och spela lite fotboll på skoj. Sen efter det ska jag göra en hemlis :P

Har tenta på torsdag, därav den dåliga uppdateringen, alla övrig tid går till pluggande. Måste klara den nu!

torsdag 15 mars 2012

I made it!!! =)


Igår vägde jag 54,9 och idag visar vågen 54,4. En sak är säker, här är jag för att stanna. Ska aldrig låta mig väga över 55 Kg igen! Jag är så lycklig =) Sen att jag samtidigt går runt med ett ganska fånigt leende hela tiden gör saken massa gånger bättre.

Hej beach 2012!!


tisdag 13 mars 2012

Vägavarjedag-tjej

Ja jag är ju en sån där tjej som väger sig varje dag. Försökte att köra en gång i veckan förut men tyckte det var jobbigt, känns som jag har mer kontroll om jag väger mig varje dag. Har lärt mig att acceptera att vågen ibland visar plus, det ger mig bara motivation till att kämpa på ännu mer för att nå det resultat jag vill ha.

Idag visade iaf vågen 55,2 kg.. 0,2 kvar!! Det borde jag kunna fixa till på fredag.

Dagens mat:
Frukost: två ägg-/kalkonmackor
Mellanmål: Chokladfluff med bär ska jag testa. Vispa ägg hårt, tillsätta kvarg och lite kakao (önskar jag hade proteinpulver med chokladsmak) och äta detta med bär.
Lunch: Omelett
Mellanmål: Kvarg med önos lågkalorisylt
Middag: Kokt torsk med äggsås och kokta grönsaker.

Uppdatering; Chokladfluffet gick inte att äta :P Blev kvarg med önos sylt till mellanmål nr 1. Fluffet hade nog funkat om man hade haft proteinpulver med chokladsmak i.

måndag 12 mars 2012

100 Grymma dagar - jag är med!

Anmälan sker HÄR, skriv gärna att jag värvat er om ni vill gå med ;)

Tjurruset!


Jag har kollat runt lite efter lopp som kan motivera mig till träning, pappa frågade om jag ville springa midnattsloppet och det tänker jag nog hänga med på. Sedan var det någon som visade det här http://www.tjurruset.se/start/ och jag fastnade direkt. Det här ska jag göra i år!





söndag 11 mars 2012

Ballen =)

Nu när solen är framme och har tänkt att vara det hela veckan så tyckte jag att det var dags att städa undan lite på balkongen så man åtminstone kunde sitta där ute. Skulle vilja få upp lite blommor också, kanske ska fixa de nån helg. Imorgon ska pappa köra mig till sopstationen så jag får kasta allt skit som legat där ute =)

På fredag ska jag ha nått mitt delmål, -0,5kg tills på fredag. Till nästa helg ska jag alltså väga 55 kg och inte ett hekto mer. Den här veckan blir det fokus på bra mat och promenader/löpning/crosstrainer.
Bild från i höstas.

Elias har lyckats hålla det han stoppat i sig kvar i kroppen sedan ca 16-17 igår, hoppas det håller i sig. Vi ska iaf ta oss ut på en promenad, Elias får cykla så vi kommer upp i högt tempo.

Underbara mormor kom hit med Elias presenter från henne och morfar igår, han fick sin efterlängtade spårvag, en mustang (han ville ha likadan bil som morfar fast som leksak), ett ben10 flygplan, cykelhjälm, strumpor och kalsonger. Gissa om han är lycklig =)

lördag 10 mars 2012

Träning!!! =)

Tjoho, tog mig i kragen och drog igång lite träning såhär på kvällskvisten.
Uppvärmning: Crosstrainern
Maxtest: Armhävningar (45st)
Styrka: Axlar
Kondition: Hopprep
Styrka: Mage och Rygg.

Så fick kvällens pass se ut! Nu jäklar ska det tränas VARJE dag.

Sjukstuga :((

Elias somnade precis i soffan, stackars lilleputt! Jag tar tag i pluggandet...

Magsjuka.


Elias har blivit magsjuk, så typiskt! Kl.5 imorse drog det igång och håller på fortfarande. Han skulle ju haft sitt kalas idag, nu är han superledsen för att det blir inställt.
Får se om vi lyckas hitta en dag vi kan flytta det till, men de kommande 2 helgerna är uppbokade och det känns ju lite sisådär att ha kalaset i april när han fyller år i februari.
Men ev gör jag så att jag bakar tårtor och så och tar med till dagis, om de går med på det. Jaja, det ordnar sig nog, nu är det bara fokus på att han ska bli frisk för fy vad jobbigt det är att se honom må dåligt.

Har inte riktigt kommit igång med någonting (mer än jobbet) sedan resan, bloggandet, träningen och pluggandet har verkligen hamnat långt bak på hyllan. Ska leta fram motivationen igen och köra på stenhårt till den 14/5 då jag ska opereras..

Ska försöka plugga lite nu medan Elias ligger nerbäddad å kollar på Rädda willy. Har ju tenta den 22/3.

torsdag 8 mars 2012

Mått =)


Var ett tag sedan jag uppdaterade med mått. Så här ser det ut, men jämförelser sedan start den 23/11.

8/3
Vikt: 55,5 (-9,5 kg)
Mage: 78 cm (-11 cm)
Höger arm: 27 cm (-3 cm)
Vänster arm: 26 cm (-3 cm)
Rumpa: 93 cm (-10 cm)
höger lår: 58 cm (- 6 cm)
Vänster lår: 57 cm (- 6 cm)
Höger vad: 37 cm (-2 cm)
Vänster vad: 36,5 cm (-2 cm)



onsdag 7 mars 2012

Nya kläder =)

Byyyyxor! Jag kan verkligen inte ha några av mina byxor längre, tröjorna funkar eftersom jag redan innan var ganska liten på överkroppen, men byxorna ramlar typ av mig.
Blev tre par byxor, tröjan på bilder och även lite nytt till underkläderlådan.

Skulle ha väntat tills jag nått mitt delmål, men jag kände att det inte är kul att gå runt i alldeles för stora kläder. Men eftersom jag inte är riktigt färdigt med viktnedgången än så blev det billig shopping. Jag väger nu 55,3, jag har alltså gått ner 9,7Kg! Heja mig =)
Ska försöka ta lite mått också, får se om jag hinner det på fredag kanske..

lördag 3 mars 2012

Jeans i strl 27

Javisst det fick jag på mig idag, nästan så jag kunde ha strl 26. Det innebär att jag tappat 3 storlekar i byxor, konstigt att de jag har sitter väldigt pösigt :p och jag som inte tycker att det syns något på benen.

Åh vad jag har saknat nyttig mat :) dagens lunch pepparbiff med sallad.


Väger dessutom 56,6, vilket är 0,1 mindre än när jag åkte till Thailand! Nu kör jag gärnet mot mitt första delmål 55kg och därefter rusar jag vidare mot slutmålet som är 50kg.

Lördag!


Undebara lördag! Har varit superkul att jobbat i två dagar men puh så trötta vi varit, elias har vaknat kl 4 både torsdagen och fredagen men idag blev det iaf sovmorgon till klockan 7.

Ni undrar säkert hur vi haft det =) Svaret på det är att vi har haft det toppenbra, har varit helt underbart att vara i värmen och få sola å bada hela dagarna. Det har även varit supermysigt att spenderat dagar med familjen. Dock så tycker jag att Thailand var väldigt smutsigt, eller iaf på turistställena och då pratar jag främst om Kata där vi bodde. Jag tycker också att det var väldigt svårt att gå någonstans, fanns ju inte en trottoar vilket var jätteirriterande och innebar att vi åkte tuk tuk oavsett vart vi skulle. Hotellet var fint och personalen i receptionen var underbara.
Sen var det otroligt mysigt att sova med Elias i två veckor, gud vad vi har myst, somnat i varandras famnar nästintill varje kväll.

Vi gjorde två båtutflykter och då hamnade ju verkligen i paradiset, så som jag trodde Thailand skulle vara. Helt underbara stränder och klart vatten. Vi var ute på Similan islands och Khai islands, similan var klart finast av de två ställena =) Vi snorklade, badade, matade fiskar och hade det helt underbart på utflykterna.

Sen har vi ju hunnit med att fira två födelsedagar, Elias blev ju 4 år (vart tar tiden vägen?), hans morfar fyllde 50 år och mormor 47. Och det var så roligt att se hur glada de blev för våran present. Jag gav dem två biljetter till Robert Gustafssons 25års jubileum på cirkus, parkettplats inkl. middag =) Kändes som en klockren present!



















torsdag 1 mars 2012

Hemma


Är hemma från två underbara veckor i Thailand, dock alldeles för trött för att fixa ihop ett vettigt blogginlägg! Ska alldeles strax sova, ska försöka mig på en uppdatering imorrn eller iaf till helgen... be patience!