måndag 30 juni 2008

3 ben?

Sambon upptäckte det när han fick se bilderna, jag har kollat på bilderna ett antal gånger men det här har jag missat.

Graviditeten, Förlossningen och livet som mamma. 1

Hur det hela började...

När jag fick veta att jag var gravid forsade tårarna av lycka. Längtan efter en bebis var enorm och äntligen var det min tur. Jag kunde inte hålla mig utan ringde samma dag mina föräldrar, tyvärr blev de inte lika glada. Jag möttes av kommentarer som "Hur ska du ha råd?" " Ska du inte gå klart skolan först?" vilket gjorde mig väldigt ledsen så jag slängde på luren. Men vad hade jag förväntat mig? vi hade ju diskuterat det här och då hade de ju nämnt att jag borde vänta tills jag hade ett ordentligt jobb. Så varför blev jag ens förvånad av deras motfrågor? Varför trodde jag att jag att de skulle reagera på ett annat sätt när jag redan visste?

Vet att mina föräldrar ville mig det allra bästa, vem vill inte sina barn det? De menade inget illa men ändå blev jag ledsen. Trots det så så hade jag bestämt mig, eller hade jag det? Ca en månad efter pluset på stickan dog glädjen, varför vet jag inte. Jag bestämde mig för att göra slut med kalle och ta bort barnet. Ingenting gjorde mig glad, jag var depressionen själv. Var hos läkaren för undersökning samt för att boka tid för aborten, men när jag satt där i stolen så började jag fundera på vad jag höll på med. Besöket slutade iaf med att jag talade om att jag inte var säker på min sak längre.

Läkaren bokade in mig på en tid till en kurator. Hon var jätte snäll och det var skönt att prata med någon utomstående. Hon hjälpte mig att inse vad jag verkligen ville, jag ville behålla krabaten i magen och jag ville leva tillsammans med kalle.

Jag skulle bli mamma!

fortsättning kommer...

Det närmar sig...

Gud vad tiden går... På lördag är det dop, känns som det var igår som jag skickade ut inbjudningarna fast det typ var 3 månader sen. Har massa att göra fram tills dess, som tur är kommer min syster ner och hjälper mig på redan på torsdag.

Idag har jag iaf varit på stan med Anna o Ella och fixat lite ärende inför lördagen. Det var trevligt, tack för idag =) Sen kom även Sanne ner på stan så träffade henne en stund sen kom kalle och hämtade mig och elias.

Lillen har varit lite smågrinig sen vi kom hem men han var väl trött för nu somnade han.

söndag 29 juni 2008

Lika sorgligt varje gång.

Usch vad jobbigt det är när de kommer till det skedet då Lucas ska hem igen. Det är så tråkigt, älskar ju den lilla busungen. Vi har haft en jätte bra helg men så brukar det ju vara! Vi behöver iaf inte längta lika länge efter Lucas den här gången för han kommer på fredag igen och då ska han stanna i två veckor. Då ska vi bara se till att umgås, det som är planerat är en tripp till Kolmården.

Ikväll är det iaf EM-final och får absolut inte missas. Till det blir det morot- och gurkstavar med lite vitlöksdip. Självklart med iskall Coca Cola till ;) Heja Spanien.

lördag 28 juni 2008

Potatis

Idag fick lillen smaka potatis för första gången.
En bild säger mer än 1000 ord...

Fel datum.

Varför blir det fel datum samt tid på mina inlägg?

Uppdatering:
Tidszonen var fel, men nu är det fixat.

Mardrömmar.

Lillen ligger bredvid mig och sover. Han drömmer, låter inte som någon trevlig dröm. Så läskigt när han piper och det ser ut som han ska börja gråt i sömnen. På senare tid har han börjat drömma drömmar som gör att han vaknar upp och är helt förtvivlad. Är så nyfiken på vad det är han drömmer. Han borde ju vara för liten för att känna till läskiga saker, vad är det som gör honom så rädd och ledsen?

Vältande barnvagn.

Igår när vi åkte buss inträffade något som fick mitt hjärta att stanna för någon sekund. Barnvagnen med Elias välte. Den tippade bakåt, handtaget slog ner i golvet på bussen och elias ramlade ut. Han hamnade med ansiktet ner mot golvet men som tur var hamnade kudden och filten under honom så han landade hyfsat mjukt. Han illskrek och jag var helt förtvivlad och visste inte om han skadat sig någonstans. Gråten lugnades dock ganska snabbt och han verkade inte ha ont någonstans, han blev nog mest rädd som tur var.

Det var första och sista gången jag åkte med barnvagnen i bussen utan att sätta fast den i en rem.

Unga tjejer nu för tiden...

När jag och Marie väntade på bussen igår så var det två äldre damer (tanter) som pratade om hur tjejer var nu för tiden. Att tjejer blir allt yngre och yngre vad gäller sexuella relationer, hur tjejer klär sig nu jämfört med förr, mm. Höll på att dö av garv vill jag lova.

fredag 27 juni 2008

Tack tjejen.

Igår kom en barndomsvän från sthlm hit, första kompis som hälsar på mig sen jag flyttade ner. Gör iofs inte så mycket eftersom det var en av anledningarna till att jag flyttade, för att få börja om på nytt då jag inte trivdes i min umgängeskrets. Marie och jag gled ifrån varandra nått år innan jag flyttade och nu har vi tagit upp kontakten igen, känns skönt.

Iaf jag har haft 2 riktigt bra dagar tillsammans med henne. Igår så var vi först i gamla linköping, gick där en stund sen tog vi lilla tåget till valla. Kollade lite på djuren, vagnmuseet och spelade minigolf. Sen tog vi en promenad till stan där vi käkade thai mat och gled runt i lite affärer. Senare sen så skulle vi ha spelat fotboll men vi sket i det och drog till Lambohovs centrum och solade lite istället. Sen köpte vi chips och dip till fotbollen som visades igår. Semi i EM mellan spanien och ryssland, spanien vann rättvist med 3-0.

Idag har vi varit i tornby och gått lite i affärer, vi skulle ha åkt till trädgårdsföreningen men vi tyckte att vädret inte såg så lovande ut så vi skippade det. Sen åkte vi hem lagade lite mat och sen åkte hon hem och vi hämtade Lucas.

Har haft jätte kul, men tiden gick så himla fort. Men vi ses ju snart igen för hon kommer ner nästa helg till Elias dop. Tack för dom här dagarna =)

onsdag 25 juni 2008

Krypa.

När lillen har legat på magen på en filt eller i sängen så har jag märkt att han vill ta sig framåt. Han lyfter också på ryggen och rumpan som om han skulle upp på knäna och krypa så idag tog vi av strumporna för att få bättre fäste och la oss på golvet. Han förstod inte riktigt hur han skulle göra, han låg och sprattlade med benen och försökte hasa sig fram med armarna. Men det är nog inte långt kvar till lillen börjar röra på sig.

Guidad tur i Linköping

Ja imorrn blir det till att visa Marie Linköping. Hoppas det är bra väder så vi kan ta en fika i solen, gå lite i valla/gamla Linköping. Kanske en picknick i trädgårdsföreningen, vi får se vad vädret säger.

Jag har super duper tråkigt, håller på med en gästbok till dopet men det blev jobbigare än vad jag trodde att klistra in alla frågor :P Men får ta lite varje dag så ska den nog bli klar tills lillen ska döpas.

Storhandla sen, det behövs verkligen. Jobbigt när man varit borta ett par dagar för allt är precis tomt i kylen. Och man tar ju inte tag i det att åka och handla det första man gör, idag är första dagen vi har tid att åka iväg tillsammans så idag ska vi fylla kylskåpet.

tisdag 24 juni 2008

Mycket att göra.

Jag vet att jag har så himla mycket att göra inför dopet men vet inte vart jag ska börja. Har iaf fixat ett psalmhäfte till gästerna då psalmerna vi valt inte finns med i kyrkans psalmbok.
Träffade prästen igår ute vid kyrkan, det var skönt att få lite mer koll på vad som kommer att hända. Är jätte nöjd med präst och kyrka. Det var jätte fint vid kyrkan och lokalen vi har lånat är också hur fin som helst. Det ska bli så himla kul!

En annan rolig grej är att Marie kommer på torsdag, hon ska mysa med mig och Elias tors-fre =) Ska jag visa henne lite av Linköping. Tänkte ta ner henne på stan och sen gamla linköping/valla, är det något mer jag inte får missa att visa henne när hon är här?

Just nu ligger mina killar och sover i våran gästsäng, de är så söta! <3

Jag ska strax cykla iväg till träningen, sen blir det nog ett par minuter i solariumet på hemvägen.

Dålig stil!

Har haft en jätte bra midsommar tillsammans med min familj och mina släktingar. Vi har ätit god mat, snackat skit, spelat beach volley, åkt wakeboard, fiskat, kastat pil en massa roliga saker alltså. Shiela träffade även en kompis en kväll, hon ville leka med ett vildsvin på 400kg :P Som tur var kunde min pappa hejda henne och ta med henne in lite försiktigt. Vildsvinet stod ca 20 meter från föräldrarnas stuga, usch så läskigt.

Fick också veta att folk har planerat in andra grejen när jag ska ha dop, men ändå tackat JA. Skickade ut inbjudan för ca 4:a månader sen och så planerar man att göra något annat så här tätt in på. Riktigt svinigt med andra ord! Men vill dom ha det så så vill jag inte ha något mer med dom att göra. Det jag är mest arg på är att de är så jävla fega och inte ringer och säger som det är, har alltså hört detta bakvägen.

fredag 20 juni 2008

Glad MIdsommar =)

Kommer spendera helgen i Valdemarsvik tillsammans med släkten. Kommer också få träffa Malin på söndag, ska bli jätte kul.

Ha en bra helg allesammans!

onsdag 18 juni 2008

Fästing, barnvagn och usel fotboll.

Idag har jag plockat årets första fästing från Shiela. Fy fan vilka äckliga djur det är, blää.

Har också varit på babyproffsen här i linköping både igår och idag. När jag var där igår sa dom att den vagn de kunde erbjuda var baby travels Grizzly och jag var skeptisk. Testade lillen i liggdelen som var hur liten som helst. Men sa ändå ok och skulle hämta den dagen efter (alltså idag) när de hade hunnit ringa flygbolaget från butiken. Men sen på kvällen känne jag en stor ångest, ville inte ha den vagnen. Visst den kanske var lite dyrare än den vi hade innan men användningsmässigt så var den sämre. Ringde iaf flygbolaget nu på morgonen och sa att jag blivit erbjuden en vagn som jag inte alls var nöjd med och förklarade att det var stor skillnad på vagnarna, de som var likt var priset. Hon sa då att det var själva vagnen som skulle vara likvärdig. Så åkte ner till Babyproffsen idag igen och sa vad jag tyckte. Vi ringde flygbolaget igen därifrån och hon i butiken förklarade att grizzlyn var den som var i ungefär samma prisklass som den jag hade innan men att den vagn som var mest lik var Brio Happy. Så flygbolaget sa att jag fick ta den =) Så underbart, så nu har jag en brio happy. Liggdelen är grå och sittdelen är blå är så himla nöjd!

Sverige har precis spelat sin sista gruppspelsmatch och det blev också sista matchen i detta EM. Riktig usel insats av det svenska laget som spelade som krattor. Säger bara Grattis Ryssland för de var de bättre laget.

tisdag 17 juni 2008

Gråten i Halsen.

Sitter här med gråten i halsen. Pratar med en gammal tjejkompis eller rättare sagt den person som har varit min bästa vän i så många år. Vi blev äldre och hon hittade andra vänner och jag var inte intressant längre. Det tog hårt, var ju inte så det skulle bli!

Nu har vi börjat prata igen och jag känner en sån djup saknad. Hon kommer ner till Elias dop och det ska bli superkul. Men samtidigt så vill jag ha mer... Vill att vi ska få den relation vi en gång hade. Vill kunna gå hem till henne och bara vara som det brukade vara. Jag vet att jag tagit beslutet att flytta från min hemstad och nu när jag pratar med henne så känns det som jag vill tillbaka. Vill ha henne nära, kanske kan få henne hit ner till Linköping :P Så kan vi umgås som förut.

Du betyder mycket och har alltid gjort och kommer nog alltid att göra!

måndag 16 juni 2008

Ny Vagn

Idag har jag pratat med flygbolaget och dom sa att jag skulle ta med vagnen till en barnvagnsaffär så de kunde avgöra om den gick att laga annars får jag en ny och affären får fakturera flygbolaget. Så hoppas vi får en ny vagn imorgon, just nu kör vi honom i en sittvagn som har fullt liggläge men den är vänd åt fel håll så jag ser inte lillen när jag kör honom.

I helgen har Lucas varit här och busat med oss önskar han var här jämt.

lördag 14 juni 2008

Inhandlat på Kreta

Inhandlade detta till mig: Keps, Plånbok och en Bikini

Denna köpte jag till lillen, var ont om bebiskläder.

Den här köpte morfar till Elias.Sen köpte jag 2 par Shorts och en Keps till Kalle också. Var ju en oförberedd resa så hade ju inte direkt sparat nå pengar att shoppa för där, men det blev lite iaf.

Hemma

Det är skönt att vara hemma men samtidigt är det tråkigt. Hade gärna stannat ett litet tag till men då hade kalle fått ta sig ner till Kreta också, saknade ju honom mig där nere.
Vi har haft en underbar vecka med vackert väder varje dag. Vi har varit på stranden hela dagarna, spelat strandpingis, solat och badat. Såhär mycket som jag badade den här veckan har jag aldrig badat när jag varit utomlands. Det var så varmt i luften och så otroligt skönt i vattnet. Vi har också ätit god mat, mest souvelaki med tzatsiki :P Redan första dagen åt vi på en mysig restaurang som ägdes av en helt underbar grekisk familj där blev vi stammisar. Vi testade andra ställen men det stället var underbart. Sista dagen fick Elias en vinflaska av dom som han skulle ha när han blev äldre =) Måste säga att greker iöht är väldigt trevliga, de är så himla barnkära också alla blev helt lyriska när de såg Elias.


Det tråkiga med resan var att vagnen är helt trasig! Något vid ena hjulet som är trasigt så hjulet sitter inte fast och hela liggdelen är paj. Tjafsar med flygbolaget om ersättning så får se hur de går.

onsdag 4 juni 2008

Nästan

Nu är allt nästan färdigt inför resan imorgon. Har lite kvar att packa ner men de tar inga tider. Passen har kommit också så har hämtat ut Elias idag och ska hämta mitt i Flemingsberg imorgon. Tåg och sånt är bokat nu också så kl 9.00 lämnar jag linköping och vid 17 tiden går flyget sen är det sol och bad på Kreta en vecka som gäller.

Ikväll blir det mys med familjen, vi ska grilla och sen kanske det blir nån film.

Ha det så hörs vi ;)

tisdag 3 juni 2008

Korpmatch.

Idag har jag spelat fotboll. Det var riktigt skoj, spelade med blue heavens korplag i mix serien. Vi van med 6-2? (tror de var så). Hoppas man får vara med fler gånger. Gjorde en målpass och ett mål, måste ju skryta lite när man äntligen gör nå bra :P

Annars har jag inte gjort så mkt idag, packat lite inför greklandresan på torsdag. Hoppas bara Elias pass kommer imorrn så vi slipper pejja 1000 kr för ett tillfälligt. Längtar massa till vi åker =)

måndag 2 juni 2008

För hon har tagit studenten, fy fan vad hon e bra...

Japp i fredags tog lillesyrran studenten så har varit i stockholm hela helgen. Det har varit riktigt kul! Under vistelsen så bestämde jag mig också för att haka på mina föräldrar och syrran till Grekland. Föräldrarna erbjöd sig att betala resa och mat så behöver bara ha med mig fickpengar. Så på torsdag åker jag och Elias till Kreta! =)